• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
01.04.2016

Banca Națională le propune copiilor “o călătorie în lumea banilor”

În perioada 14-17 martie 2016, Banca Națională a Moldovei a aderat la acțiunile organizate la nivel mondial în cadrul Săptămînii Internaționale de Educație Financiară. Este o experiență pe care BNM și-o asumă pe parcursul  mai multor ani, în colaborare cu Ministerul Educației, băncile licentiate și voluntari din rîndul societății civile.

Genericul international din acest an al evenimentelor menționate a fost:”Participă. Economisește inteligent”. Un apel pe care Banca Națională a Moldovei l-adresat în special copiilor și tinerilor, invitîndu-i să participe la  diverse activități initiate, în principal, cu suportul Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE). Aceste activități au reprezentat o componentă importantă a procesului de educație financiară desfășurat de banca centrală și orientat spre  conștientizarea de către public a necesității cunoștințelor în domeniul economico-financiar la nivel de consumator.    

Astfel, evenimentele derulate au inclus seminare pentru formatori și,  în special, pentru învățători. În acest sens s-a mizat pe un important efect de propagare în rîndul elevilor a cunoștințelor elementare la tema financiară în timpul viitoarelor ore de dirigenție.
Totodată, în cadrul seminarelor destinate copiilor, a fost elaborat și aplicat un joc interactiv cu particularități cognitiv-distractive. Participanții au avut prilejul să simuleze activități financiare ce țin de relațiile client –bancă și alte activități ce cultivă optimizarea deciziilor financiare de fiecare zi. 

În contextul acestor opțiuni pentru educația financiară, Banca Națională în parteneriat cu EFSE a editat și  cărțulia cu denumirea “O călătorie în lumea banilor”, disponibilă în versiune electronica pe pagina sa web oficială.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).