• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
07.09.2017

BNM dezminte informația că nu au fost intentate acțiuni în justiție în privința companiilor cunoscute de public ca „grupul Shor”

 

Urmare unor articole apărute în presă, Banca Națională a Moldovei (BNM), precizează, în baza informației obținute de la lichidatorii Băncii de Economii S.A., BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. și B.C. „UNIBANK” S.A., că din momentul instituirii administrării speciale și retragerii licenței celor trei bănci, au fost inițiate multiple acțiuni civile și penale. Astfel, în scopul încasării datoriilor și recuperării prejudiciului cauzat celor trei bănci, administratorii speciali/lichidatorii acestora au înaintat acțiuni civile în instanțele de judecată, precum  și au depus sesizări de pornire a urmăririi penale în privința unor foști administratori și debitori ai băncilor.

BNM precizează că în cadrul mai multor dosare penale, băncile în proces de lichidare au fost recunoscute în calitate de parte civilă. 

În același timp, comunicăm că Banca Națională a Moldovei, în virtutea și în limitele mandatului atribuit prin lege supraveghează procesul de lichidare silită a băncilor și a solicitat lichidatorilor băncilor examinarea suplimentară a acțiunilor ce pot fi întreprinse în vederea recuperării prejudiciului cauzat acestora.