Opțiuni de accesibilitate

  • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
19.04.2024

Diversitate și incluziune în sectorul financiar: perspectiva BNM prezentată la un eveniment oficial în SUA

 

Guvernatoare Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu a participat la masa rotundă: „Diversitatea în leadershipul financiar: politici, instrumente și strategii”, organizată la Washington de OMFIF - Forumul oficial al instituțiilor monetare și financiare. Evenimentul a scos în evidență rolul băncilor centrale și al factorilor de decizie în promovarea echilibrului de gen, diversității și incluziunii în instituțiile financiare.

Anca Dragu a subliniat eficiența echipelor cu un nivel ridicat de diversitate, menționând că acestea livrează rezultate mai calitative decât echipele cu diversitate scăzută. Guvernatoarea a relatat despre politicile BNM de stimulare a egalității de gen și incluziunii, precum și despre experiența sa personală în avansarea în carieră și impactul semnificativ pe care l-a avut în rolul său de lider politic.

„BNM investește în campanii de educație și conștientizare pentru a combate stereotipurile și pentru a promova comportamente incluzive, susținând astfel progresul în carieră al tuturor angajaților săi prin programe de formare și dezvoltarea leadershipului”, a subliniat în discursul său guvernatoarea BNM.

Statisticile relevante includ faptul că la BNM, 63% dintre angajați sunt femei, iar Comitetul Executiv manifestă o paritate de gen, având în componența sa și două doamne. La nivel de management, 53% din poziții sunt ocupate de femei, reflectând angajamentul BNM pentru echilibrul de gen și incluziune. Anca Dragu s-a referit și la rolul parteneriatelor dintre băncile centrale, instituțiile financiare și grupurile de advocacy, care este esențial în promovarea diversității și incluziunii.

„Este esențial să continuăm să colaborăm, să împărtășim bune practici și să ne sprijinim reciproc în promovarea diversității în sectorul financiar”, a concluzionat guvernatoarea BNM.

Discuțiile în cadrul mesei rotunde s-au concentrat pe ediția din 2024 a raportului anual al indicelui de echilibru de gen al OMFIF, care examinează politicile, standardele și noile strategii implementate pentru a promova incluziunea și egalitatea de șanse, și pentru a încuraja femeile în poziții de conducere. Potrivit raportului, promovarea Ancăi Dragu în funcția de guvernatoare a BNM a urcat Republica Moldova în clasamentul indicelui de echilibru de gen al OMFIF de pe poziția 15 pe 72, țara devenind a patra din regiune ce are o femeie în fruntea băncii centrale.

Evenimentul a reunit guvernatori ai băncilor centrale, reprezentanți de top ai băncilor comerciale și fondurilor suverane și de pensii din Washington.

Guvernatoarea Anca Dragu se află la Washington, alături de alți colegi de la BNM, dar și ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, pentru a participa la reuniunile de primăvară ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și Băncii Mondiale (BM).

 

 

 

 

 

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).