• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
24.11.2015

Codul IBAN pentru transferurile naționale

 

Începând cu 1 ianuarie 2016, în sectorul bancar din Republica Moldova  a fost implementat codul IBAN (International Bank Account Number) la efectuarea transferurilor naționale. Aceasta reprezintă  cea de-a doua etapă a implementării codului IBAN în Republica Moldova, prima etapă, aferentă transferurilor transfrontaliere, fiind realizată în anul 2013.

În scopul adaptării la noua practică, a existat o perioadă de tranziție pe parcursul căreia băncile şi alte instituții au acceptat documente de plată cu indicarea codurilor IBAN, dar și documente ce vizează conturile existente în formula de până la implementarea codurilor în cauză.

Perioada de tranziție nu  a fost aplicată la efectuarea transferurilor bugetare, în acest caz utilizarea codului IBAN fiind obligatorie de la 1 ianuarie 2016.

Noile prevederi despre modul de utilizare, în derularea transferurilor naționale,  a documentelor de plată cu indicarea codurilor IBAN au fost orientate spre minimizarea  erorilor, a timpului de procesare a datelor și reducerea costurilor serviciilor de transfer.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).