Opțiuni de accesibilitate

 • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
02.01.2023

Ghidul asiguratului

 

Ghidul asiguratului


Indiferent de contextul economic și social în care acționează, persoanele fizice și juridice sunt supuse diferitelor riscuri. Asigurarea este o garanție, o punere în siguranță, o încredințare, o promisiune fermă, o măsură de prevedere ce se ia de cei interesați pentru conservarea bunurilor pe care le posedă, pentru ocrotirea persoanelor fizice în cazul diminuării sau pierderii capacității de muncă datorită unor boli, accidente sau atingerii unei anumite limite de vârstă, precum și pentru apărarea unor drepturi, supuse eventual pierderilor.

Elaborarea acestui Ghid a pornit de la necesitatea de a oferi celor interesați și implicați în activitatea de asigurare un material informativ și documentar, axat îndeosebi pe sfera practicii asigurărilor din Republica Moldova, ținându-se seama de cerințele adaptării acesteia la standardele internaționale. Din această perspectivă, Ghidul Asiguratului aduce un plus de informații într-un domeniu atât de dinamic și de complex cum este domeniul asigurărilor.

Acest ghid, fiind puternic ancorat în practica asigurătorilor, fructifică ceea ce este mai valoros în activitatea acestora și este destinat îndeosebi persoanelor care doresc să se familiarizeze cu acest sector important al economiei. Totodată, ghidul se adresează acelor persoane care doresc să cunoască caracteristicile diferitelor produse de asigurare, pentru ca ulterior să poată acționa în cunoștință de cauză.

Ghidul a fost elaborat pe baza unei documentări cuprinzătoare în plan teoretic, legislativ și practic, fundamentat pe date, informații și exemple practice. Informația cuprinsă în acest Ghid se adresează în primul rând consumatorilor produselor și serviciilor de asigurare, având menirea să înlesnească înțelegerea și cunoașterea proceselor în cadrul asigurărilor, reprezentând o bogată sursă de informare și documentare.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).