• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
15.10.2019

Anunț privind inițierea elaborării proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr.62/2008 privind reglementarea valutară

 

În temeiul art.20 alin.(1) lit.a) din Legea nr.100/2017 cu privire la actele normative, Banca Națională a Moldovei anunță inițierea elaborării proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr.62/2008 privind reglementarea valutară.

Inițierea elaborării proiectului de lege este condiționată de implementarea de către Banca Națională a Moldovei a soluției pentru eficientizarea procesului de licențiere, autorizare și notificare, care în particular vizează licențierea caselor de schimb valutar și a hotelurilor care intenționează să desfășoare activitate de schimb valutar în numerar cu persoane fizice pe teritoriul Republicii Moldova. Scopul modificărilor preconizate constă în crearea cadrului legal care va permite automatizarea procesului de licențiere a unităților de schimb valutar, fapt care va institui un mecanism de comunicare și interacțiune eficient, facil și securizat între Banca Națională a Moldovei și unitățile de schimb valutar.

De asemenea, se preconizează operarea unor amendamente care vor avea drept rezultat îmbunătățirea cadrului legal aferent domeniului valutar, precum și aducerea în concordanță a prevederilor Legii nr.62/2008 privind reglementarea valutară cu modificările la actele normative conexe domeniului valutar.

Pentru optimizarea procesului de elaborare a proiectului de lege, solicităm prezentarea, până la data de 5 noiembrie 2019, a propunerilor și recomandărilor pe adresa poștală: Banca Națională a Moldovei, bd. Grigore Vieru nr.1, MD-2005, mun. Chișinău sau pe adresa electronică: reglementare@bnm.md.