• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
08.06.2023

Banca Națională a Moldovei lansează podcastul „Dă sens banilor”

 

Un podcast de educație financiară cu titlul „Dă sens banilor” este lansat începând cu data de 8 iunie 2023 de Banca Națională a Moldovei. Emisiunea video va fi moderată de jurnalista Liliana Barbăroșie. În prima ediție, a cărei invitat e guvernatorul BNM, Octavian Armașu, se va răspunde, în mod special, la întrebările instituțiilor mass-media în cadrul interviului cumulativ cu guvernatorul BNM prilejuit de ziua profesională a lucrătorilor bancari.

Interviul se concentrează pe noutățile din domeniile politică monetară și supraveghere bancară ale băncii centrale și abordează teme ca inflația, sistemul bancar, stabilitatea financiară, evoluția monedei naționale etc. De asemenea, podcastul va include rubrica „Despre bani pe scurt”, care va oferi răspunsuri la întrebări precum: De la ce vârstă începi să economisești ca să fii independent financiar? Unde e mai bine să investești? Ce viitor are criptomoneda etc.

Lansat într-un an cu multe evenimente, între care și aniversarea monedei naționale a Republicii Moldova, podcastul va cuprinde ulterior interviuri cu experți internaționali și personalități din domeniul financiar-bancar, care vor analiza evoluții și perspective economice, vor reflecta asupra tendințelor macrofinanciare și vor explica pe înțelesul publicului noutăți și concepte în domeniu financiar-bancar.

Podcastul poate fi vizionat în transmisiune live pe data de 8 iunie, începând cu ora 9.00, pe pagina Băncii Naționale a Moldovei https://www.bnm.md/ și pe platformele BNM de pe rețele de socializare, dar și pe site-urile Privesc.eu și Rlive.md.

Podcastul „Dă sens banilor” își propune să explice cu regularitate teme economice într-un context în care crizele din ultimii ani au scos în evidență în mod repetat necesitatea fortificării educației financiare a cetățenilor Republicii Moldova.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).