• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
30.07.2018

Banca Națională a sancționat cu amendă doi acționari ai „Băncii de Finanțe și Comerț” S.A.

 

Comitetul executiv al Băncii Naționale a hotărât sancționarea cu amendă a doi deținători direcți de dețineri calificate în capitalul „Băncii de Finanțe și Comerț” S.A. – ”Biotex Com” SRL (6,82%) și ”Avicomagro” SRL (6,82%), pentru neprezentarea  în volum complet a informațiilor/documentelor solicitate de Banca Națională în scopul exercitării atribuției de supraveghere și evaluare a calității acționarilor, în conformitate cu prevederile Legii privind activitatea băncilor și ale Regulamentului nr.127 din 27.06.2013 cu privire la deținerea cotelor de participare în capitalul social al băncii.

Amenda este aplicată în mărime de 1% din deținerea acționarilor vizați în capitalul social al băncii și va fi vărsată la bugetul de stat.

Informații mai detaliate cu privire la decizia de aplicare a sancțiunilor, stadiul contestării și rezultatul acesteia vedeți în tabelul „Sancțiunile aplicate de Banca Națională a Moldovei în temeiul Legii privind activitatea băncilor”. 

Banca activează în regim normal și prestează toate serviciile propuse, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontare.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).