• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
21.03.2022

Banca Națională și Ministerul Finanțelor și-au unit eforturile pentru a ajuta populația să descopere domeniul financiar-bancar

 

Banca Națională și Ministerul Finanțelor au încheiat pe 21 martie 2022, în cadrul unui eveniment oficial, un acord de cooperare bilateral. Acesta prevede încurajarea independenței financiare a populației și sensibilizarea cetățenilor față de conceptele de planificare, economisire și  previziune financiară personală, precum și promovarea unui comportament financiar responsabil etc. Acordul a fost semnat de Octavian Armașu, guvernator al BNM, și Dumitru Budianschi, ministru al finanțelor.

„Este un prilej în plus de a fi mai aproape de cetățeni pentru a-i ajuta să înțeleagă și mai bine conceptele financiar-bancare: să-și cultive interesul față de subiectul financiar, evoluțiile actuale ale medului și pieței serviciilor financiare și avantajele personale în acest sens. Sunt convins că această colaborare reciprocă pe dimensiuni tematice și de competență  mai largă  va aduce roade la nivelul întregii comunități... Împreună vom reuși să realizăm incluziunea financiară în Republica Moldova, care, în mare parte depinde de atitudinea financiară individuală și luarea deciziilor financiare personale bine gândite și fundamentate”, a menționat guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.

La rândul său, ministrul finanțelor al Republicii Moldova, Dumitru Budianschi , a spus: „Educația financiară este un atribut indispensabil al societății moderne. Aceasta contribuie la economisirea rezultatelor muncii, la evitarea erorilor atunci când intrăm în tranzacții comerciale și dezvoltă aptitudini antreprenoriale, în special pentru tineri. Educația financiară este parte din viața noastră, parte din deciziile pe care le luăm zi de zi. Ministerul Finanțelor va susține acest proces pe toate căile disponibile, va oferi produse informative utile, actuale și ușor de înțeles, va fi parte activă în acest proiect și va susține toți actorii întru implementarea cu succes a acestuia.”                       

Acordul a fost încheiat pe un termen de doi ani şi va putea fi prelungit cu acordul ambelor părţi.
Banca Națională are mai multe parteneriate cu instituții publice, de învățământ și organizații nonguvernamentale în domeniul educației financiare, primul fiind cu genericul „Dă sens banilor”, care a fost lansat în urmă cu trei ani.

Potrivit celor doi oficiali, conjugarea eforturilor vine în sprijinul cetățenilor pentru a le oferi informații de care au nevoie zi cu zi în familiarizarea și interacțiunea  cu mediul financiar.

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).