• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
28.03.2017

Banca Națională, vizitată de sute de copii în Săptămâna Internațională de Educație Financiară

 

Aproape 400 de copii, însoțiți de profesori, sunt primiți la Banca Națională a Moldovei în cadrul Săptămânii Internaționale de Educație Financiară 2017, care se desfășoară cu genericul „Învață. Economisește. Câștigă.”

Copiii, cu vârste curpinse între 7 și 16 ani, vin din mai multe școli din țară, unde sunt implementate proiecte-pilot de educație financiară de către Fondul European pentru Europa de Sud-Est. La eveniment participă și elevi din case comunitare.

Elevii sunt implicați în jocuri interactive, fiind puși în situații concrete de luare a deciziilor financiare, similare celor la care participă maturii. Astfel, copiii află cum activează o bancă, cum își pot gestiona banii proprii și cum pot lua decizii financiare. Pentru elevii mai mari este organizat un curs interactiv „Afacerea mea”, care include întocmirea unui business-plan.

În cadrul evenimentului, vor fi organizate concursuri, iar cei mai activi și mai ingenioși elevi vor primi diplome. Elevii care vor deține „Diploma de exclelență” vor primi și o monedă comemorativă „Guguță”.

În finalul vizitei, elevii vor trece prin sala de expoziții a băncii centrale a Moldovei, pentru a afla despre istoria monedei naționale.

Scopul acțiunii este de a încuraja spiritul antreprenorial, în special în rândul tinerilor, de a informa pe larg publicul despre rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale unei instituții financiar-bancare și de a explica principiile de bază ale economiei.

„Pentru noi acesta nu este doar un proiect de suflet. Este foarte important ca copiii și adolescenții să învețe și să cunoască niște noțiuni financiare de bază din fragedă copilărie  și să le cunoască prin joc, să le învețe prin evenimente interactive, ca apoi fiind adult să le poată folosi mai cu încredere. Produsele financiare sunt într-o dezvoltare continuă și  pentru  a le face mai accesibile, pentru a face mai responsabilă utilizarea lor, este foarte important să avem o populatie bine informată și cunoscătoare în acest domeniu”, spune Cristina Harea, viceguvernator al BNM.

Evenimentul a ajuns la a 5-a ediție și, în acest an, se va încheia la 2 aprilie 2017. Banca Națională desfășoară Săptămâna Internațională de Educație Financiară cu suportul Fondului European pentru Europa de Sud-Est, în parteneriat cu Institutul de Știinte ale Educatiei și Ministerul Educației.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).