• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
05.10.2015

Băncile aflate sub administrare specială sistează alimentarea conturilor de depozit

 

În cadrul acțiunilor de pregătire pentru retragerea licențelor Băncii de Economii S.A., B.C. Unibank S.A. și BC Băncii Sociale S.A., începând cu 9 octombrie 2015, ora 21:00, va fi sistată alimentarea conturilor de depozit la vedere și la termen ale persoanele fizice și juridice deschise la băncile respective.

Astfel, după 9 octombrie 2015, ora 21:00, toate mijloacele bănești care vor parveni în conturile persoanelor fizice și juridice vor fi returnate către inițiatorul plății, cu excepția mijloacelor destinate deservirii creditelor obținute de la aceste bănci. Clienții Băncii de Economii S.A., Unibank S.A. și Băncii Sociale S.A. vor avea în continuare acces la depozitele la vedere și la termen în limita soldului disponibil în conturi.

Înainte de retragerea licențelor Băncii de Economii S.A., Unibank S.A. și Băncii Sociale S.A., soldurile neutilizate din depozitele persoanelor fizice și juridice vor fi transferate în mod centralizat la alte bănci, cu păstrarea condițiilor contractuale de depozit existente. Informația referitoare la băncile către care vor fi transferate soldurile conturilor de depozit va fi pusă la dispoziția clienților prin subdiviziunile teritoriale la care sunt deserviți și prin mass-media.

Banca Națională a anunțat anterior că începând cu 9 octombrie 2015, ora 21:00,  vor fi oprite și operațiunile cu cardurile bancare emise de băncile sus-menționate.