• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
20.03.2019

BNM dă startul mai multor acțiuni de educație financiară, pentru toate vârstele

 

Banca Națională a Moldovei (BNM) va desfășura, în perioada 25–31 martie 2019, o serie de acțiuni în cadrul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare, cu genericul „Învață. Economisește. Câștigă”. Acestea vor include vizite pentru copii și adolescenți, prelegeri pentru studenți și vor culmina cu un proiect de educație financiară.

Astfel, de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00, Banca Națională își va deschide ușile pentru publicul larg. Vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă sala de expoziții în care se păstrează colecția de monede comemorative și jubiliare din aur și argint emise de BNM, precum și de alte bănci centrale. La fel, în muzeu va fi expus un lingou de aur. În același timp, oaspeții vor avea posibilitatea să afle despre elementele de siguranță a leului moldovenesc.

În aceeași perioadă, experții BNM vor susține prelegeri în colegii și universități la diverse teme din domeniul financiar-bancar: stabilitatea financiară; instrumente de plăți fără numerar; cursul valutar; la ce atragi atenția când iei un credit; activele oficiale de rezervă etc. Prezentările vor fi făcute în baza solicitărilor venite de la instituțiile de învățământ din țară.

Pe 29 martie 2019, va fi lansat un proiect de educație financiară ce urmează să fie realizat de Banca Națională a Moldovei în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”. Evenimentul va avea loc la Centrul de Excelență în domeniul TIC din Republica Moldova „Tekwill”. În cadrul evenimentului, vor fi organizate două paneluri de discuție: educația financiară în rândul tinerilor și rolul TIC în transformarea sistemului financiar.

„Produsele financiare sunt într-o continuă dezvoltare și devin tot mai complexe. De aceea este oportun să le facem mai accesibile pentru public, să avem o societate bine informată, astfel încât populația să ia decizii corecte în gestionarea veniturilor sale”, subliniază Octavian Armașu, guvernator al BNM.

Banca Națională a Moldovei se alătură în fiecare an inițiativei Global Money Week cu scopul de a informa pe larg publicul despre rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale unei instituții financiar-bancare și de a explica principiile de bază ale economiei.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).