• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
26.04.2023

BNM a participat la Conferința „Navigând printre crize suprapuse” organizată de BNR

 


Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, însoțit de o echipă a Băncii Naționale a participat pe 25 aprilie 2023 la Conferința anuală a Băncii Naționale a României (BNR) și Academia de Studii Economice din București (ASE). Au mai fost fost prezenți viceguvernatoarea Tatiana Ivanicichina și reprezentanți ai Direcției comunicare și educație financiară, precum și ai Direcției stabilitate financiară.

Cea de-a două ediție a conferinței anuale a BNR-ASE s-a desfășurat la București sub genericul „Navigând printre crize suprapuse” și a pus în discuție subiecte de actualitate majoră precum: perspectivele economice și financiare regionale în contextul unei succesiuni de șocuri cu impact asupra economiei globale, educația financiară, inegalitatea și incluziunea financiară, precum și consolidarea relației România-Republica Moldova.

În cuvântul de salut, guvernatorul BNM a subliniat importanța parteneriatului durabil între cele două bănci centrale în timpul crizelor regionale și internaționale și a optat pentru consolidarea acestuia, mai ales într-un moment în care Republica Moldova a devenit stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană: „Datorită reformelor promovate anterior de Banca Națională a Moldovei, inclusiv cu sprijinul Băncii Naționale a României, sectorul bancar din Moldova este acum mai puternic, mai rezilient, mai transparent și mai bine guvernat”, a spus Octavian Armașu.

„În special acum, când nu există soluții simple la actualele probleme globale și regionale, cred că putem și chiar trebuie să lucrăm împreună pentru a diminua impactul crizelor și a dezvolta o mai mare reziliență”, a adăugat guvernatorul BNM.

BNM continuă să beneficieze de o asistență consistentă din partea BNR atât pentru consolidarea capacităților în domeniul reglementării și supravegherii bancare, cât și pentru alinierea cadrului respectiv  la cerințele UE. În cadrul reuniunii, conducerea BNR și-a reiterat disponibilitatea de a oferi expertiză instituțională pentru BNM în aceste domenii. 

 

 

 

 

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).