• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
18.03.2016

BNM a retras confirmările a trei membri ai Consiliului BC „Moldova-Agroindbank” S.A.

18 martie 2016

În urma stabilirii acțiunilor concertate ale acționarilor BC „Moldova-Agroindbank” S.A., la data de 16 martie 2016 BNM a retras confirmările a trei membri ai Consiliului Băncii, deoarece aceștia nu mai corespund cerințelor legale față de administratori. Deciziile Băncii Naționale au fost luate în strictă conformitate cu legea, în baza circumstanțelor de fapt și a priorității de protecție a intereselor deponenților.

Banca Națională reiterează publicului că măsurile pe care le întreprinde au menirea să sporească transparența structurii acționarilor băncilor licențiate, să elimine vulnerabilitățile din sectorul bancar și să contribuie la asigurarea stabilității financiare în Republica Moldova. 

Banca Națională va acționa în continuare în conformitate cu legislația în vigoare și cu cele mai bune practici internaționale în vederea sporirii nivelului de transparență a structurii acționarilor și asigurării unei administrări prudente și sănătoase a băncilor.