Opțiuni de accesibilitate

 • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
30.04.2024

BNM și Junior Achievement Moldova vor coopera pentru a crește nivelul de educație financiară a tinerilor

 

Acordul semnat de guvernatoarea BNM, Anca Dragu, și președintele JA Moldova, Alexandru Stratan, în contextul Săptămânii Educației „Moldova pentru Educație”, prevede dezvoltarea unor materiale informative despre noțiunile  și produsele financiare de bază, precum și organizarea de activități care să promoveze comportamentul financiar responsabil.

„În calitate de coordonator național al procesului de educație financiară, Banca Națională a Moldovei optează pentru extinderea ariei de actori dispuși să se implice în acest proces. Prin această colaborare, ne propunem să creștem nivelul de cunoștințe financiare în rândul populației și să contribuim la formarea unui comportament financiar echilibrat și informat,” a menționat Anca Dragu.

„Eforturile noastre comune vor facilita o mai bună gestionare a resurselor în vederea dezvoltării culturii financiare şi antreprenoriale a tinerilor, care pe viitor îi va inspira spre noi realizări. Această colaborare va oferi o platformă tinerilor pentru a descoperi instrumente financiare de bază, a învăța cum să gestioneze responsabil resursele financiare pentru pregătirea pentru viaţă şi profesiile lor viitoare” a spus, la rândul său, Alexandru Stratan.

JA Moldova este o asociație obștească a cărei misiune constă în motivarea și pregătirea tinerei generații pentru a se afirma cu succes în economia de piață. Junior Achievement activează în Moldova din anul 1995 și este membră a rețelei JA Worldwide - cea mai mare și cea mai dinamică organizație orientată spre educația economică și antreprenorială, fiind prezentă în 115 de țări.

 

 

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).