• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
23.11.2020

BNM vă invită la un eveniment dedicat leului moldovenesc la 27 de ani

 


Banca Națională a Moldovei (BNM) organizează vineri, 27 noiembrie 2020, un eveniment online dedicat aniversării a 27-a de la introducerea leului moldovenesc.

În cadrul evenimentului, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, va vorbi despre rolul monedei naționale în economie și va prezenta noile monede comemorative și jubiliare,  emisiunea 2020. Totodată, experții băncii centrale vor relata cum ajung banii în circulație și care sunt elementele de siguranță ale acestora.În același timp, va fi organizată o expoziție museală virtuală de monedă la care specialiști ai Muzeului Național de Istorie a Moldovei vor face o incursiune în istoria banilor.

În final, participanții vor participa la quiz-ul tematic: „Ce știm despre leul moldovenesc”, iar primii cinci câștigători vor fi premiați cu seturi de monetărie.

Doritorii se pot înscrie completând formularul disponibil pe pagina web a BNM: http://bnm.md/ro/content/formular-de-participare-la-evenimentul-online-m... .

Evenimentul va începe la ora 14.00. Ulterior, la solicitare, se va oferi un certificat de participare semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Leul moldovenesc a fost introdus la 29 noiembrie 1993.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).