• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
03.11.2021

BNM va oferi cetățenilor acces la informații care îi va ajuta să obțină independență financiară la orice etapă a vieții

 


Un proiect de educație financiară care vine în sprijinul oamenilor dornici să afle cum își pot asigura resurse suficiente pentru a trăi fără constrângeri financiare, la orice etapă a vieții lor, a fost lansat de Banca Națională a Moldovei (BNM) în cadrul unui eveniment international.

Proiectul „Generația I”, care este adresat persoanelor de orice profesie și vârstă, a fost inițiat și desfășurat cu succes de Asociația CFA România. Acum proiectul își propune să constituie o resursă de informare și un asistență pentru încurajarea independenței financiare și pentru populația din Republica Moldova.

Colaborarea în domeniul implementării proiectului a fost confirmată și prin semnarea unui Acord de parteneriat între Banca Națională a Moldovei și CFA România.

„Banca Națională a fost antrenată pe deplin, în ultimii ani, într-un proces de reforme profunde a sectorului bancar din Republica Moldova. Aceste reforme au adus concetățenilor noștri noi posibilități de interacțiune cu mediul financiar și servicii moderne. Toate acestea trezesc interesul consumatorilor de a se informa, de a afla cât mai multe despre lumea finanțelor. Adică de a cunoaște, dar și de a-i ajuta pe alții să descopere lucruri utile pentru a avea o calitate mai bună a vieții”, a remarcat la eveniment guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.

La rândul său, Alexandra Smedoiu, președinte al Asociației CFA România, a menționat că proiectul a fost lansat în România, în urmă cu trei ani, din necesitatea îmbunătățirii piețelor financiare și a economiei în ansamblu. „O lume mai bună începe cu noi azi, cu noi mai educați din punct de vedere financiar… Obiectivul asociației noastre este acela de a contribui la societatea românească așa cum și la cea din Republica Moldova prin aducerea în prim-plan a informației de calitate, însă ușor de înțeles și ușor de asimilat de către toți cei interesați de piețele financiare și nu numai”, a subliniat Alexandra Smedoiu.

Astfel, proiectul extins în Republica Moldova va contribui la  dezvoltarea societății și la formarea unei culturi financiare solide.

În acest sens, BNM va încuraja informarea corectă și un comportament responsabil legat de economisirea banilor, prin intermediul educației financiare.

Evenimentul cu genericul „Educația financiară – un beneficiu personal, social și economic” a reunit participanți din Republica Moldova, România, Slovacia și Ungaria. Acesta a fost organizat în contextul procesului de educație financiară, pe care Banca Națională a Moldovei îl desfășoară în susținerea cetățenilor interesați de subiectul financiar.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).
Vezi și