• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
02.05.2017

Consiliul Executiv al FMI a finalizat prima evaluare a Programului Republicii Moldova, susţinut prin Mecanismul extins de creditare şi Mecanismul de finanţare extinsă

 

Banca Națională a Moldovei și Guvernul Republicii Moldova au îndeplinit acțiunile prealabile ale Memorandumului de politici economice și financiare (engl. MEFP) referitor la etapa de primă evaluare a Programului Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internațional.

Ca urmare, Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internațional a confirmat prima evaluare a Programului fără întrunire în şedinţă, Directorii Executivi ai FMI fiind de acord cu aprobarea deciziei prin procedura "lapse-of-time", fără organizarea unor discuţii formale.

Programul cu Fondul Monetar Internațional, aprobat pe 7 noiembrie 2016, prevede un acces la finanțare la nivelul de 75% din cota Republicii Moldova la FMI (cca. 178,7 milioane dolari SUA). Finalizarea primei evaluări a programului permite debursarea unei tranşe de 15,7 milioane de DST (cca. 21,5 milioane dolari SUA).

Programul cu Fondul Monetar Internațional rămâne concentrat pe reformele din sectorul financiar-bancar, gestiunea prudentă a finanțelor publice și îmbunătățirea  cadrului de funcționare în sectorul energetic. Politica monetară va fi axată în continuare pe menținerea stabilității prețurilor în contextul regimului flexibil al ratei de schimb.

Pentru detalii, accesați comunicatul de presă al FMI