• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
14.12.2018

Controalele pe teren la bănci vor corespunde celor mai bune practici de supraveghere

 

Banca Națională a Moldovei a probat un nou regulament privind controalele pe teren la bănci, conform celor mai bune practici de supraveghere. Actul normativ are drept scop asigurarea unui proces bine definit și transparent, prin informarea băncilor cu privire la etapele, termenele și principiile de desfășurare a controalelor pe teren, precum și drepturile și obligațiile părților implicate etc. Prevederile regulamentului promovează comunicarea permanentă între organele de conducere, personalul cu funcții-cheie ale băncii și membrii echipei de control.

Controlul pe teren este un instrument foarte important în supravegherea bancară. Băncile sunt inspectate pentru o evaluare cuprinzătoare privind expunerea la risc, modelul de afaceri, guvernanța și controlul intern, în special cu accent pe aspectul practic. De asemenea, în timpul controalelor pe teren este evaluată calitatea rapoartelor prudențiale prezentate la BNM.

Noile prevederi vor contribui la o mai eficientă supraveghere pe teren a băncilor și vin în continuarea acțiunilor întreprinse de BNM pentru consolidarea sectorului bancar.