• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
21.11.2023

De ziua leului moldovenesc, BNM și băncile comerciale invită elevii și studenții într-o călătorie pe „Drumul banilor”

 


În acest an aniversar pentru leul moldovenesc, care împlinește 30 de ani de la introducere, Banca Națională a Moldovei (BNM) va organiza pe 29 noiembrie  pentru elevi și studenți o călătorie pe „Drumul banilor”. Este un eveniment de educație financiară îndrăgit de copii și tineri pentru edițiile sale anterioare, subiectul financiar devenind pentru mulți dintre ei unul de preferință între alte subiecte de interes sporit.

Călătoria va începe la Banca Națională, oferind vizitatorilor posibilitatea de a afla, cum circulă banii, sub ce formă și cum ajung în economie sau la consumatori.

De asemenea, excursioniștii vor audia un scurt istoric al leului moldovenesc și vor putea să admire colecția de monede comemorative și jubiliare emise de Banca Națională a Moldovei, precum și obiecte de artă monetară din alte țări, expuse în muzeul băncii centrale.

Participanții la eveniment vor putea urmări, la fel, o prezentare de atracție și utilitate, pregătită  de experții Băncii Naționale despre semnele de siguranță ale leului moldovenesc. Călătoria pe „Drumul banilor” va continua la una dintre băncile comerciale, care vor dezvălui concepte importante pentru arealul de cunoștințe ale consumatorilor și vor simula situații  inedite din lumea financiară.

Participarea la eveniment va fi posibilă prin înregistrare prealabilă. Vor vi constituite grupuri de până la 30 de persoane cu vârste de peste 12 ani. Elevii vor fi însoțiți de un matur, care va fi responsabil pentru securitatea minorilor pe durata excursiei. Solicitările pot fi transmise până pe 26 noiembrie 2023 la adresa electronică edufin@bnm.md  . Vizitele vor fi organizate la fiecare oră fixă, în intervalul 9.00-16.00.

Evenimentul de educație financiară „Drumul banilor” a ajuns la cea de-a V-a ediție și promovează în rândul tinerilor cetățeni dezvoltarea culturii financiare ca bază pentru o bunăstare personală de perspectivă.

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).