• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
11.10.2023

Despre cursul monedei naționale, rezerve valutare și intervenții ale BNM pe piața monetară, la o nouă ediție a podcastului „Dă sens banilor”

 


Cea de-a noua ediție a podcastului „Dă sens banilor” vine cu noutăți despre evoluția cursului monedei naționale, măsurile Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru stăpânirea fluctuațiilor de pe piața monetară și perspectivele legate de gestionarea rezervelor valutare ale Republicii Moldova.

Invitatul podcastului este Daniel Savin, director al Departamentului piețe financiare, subdiviziunea BNM ce se ocupă de gestionarea operațiunilor monetare, monitorizarea riscurilor de pe piața financiară și administrarea rezervelor valutare.

Gazda podcastului, Liliana Barbăroșie, discută cu invitatul ei despre stabilitatea monedei naționale, reziliența ei la provocările generate de crizele curente și perspectivele imediate și următoare. De asemenea, specialistul băncii centrale explică cum se iau deciziile ce țin de oportunitatea intervențiilor pe piața monetară, precum și cele legate de gestionarea rezervelor valutare. 

Podcastul mai include o rubrică de întrebări pe scurt, precum: Ce comportament este mai indicat acum: să cheltuiești sau să economisești? În ce valută e mai bine să-ți ții economiile?

Podcastul poate fi vizionat pe data de 10 august, începând cu ora 9.00, pe platformele:

Iar în variantă audio, pe:

și alte platforme de podcast.


Podcastul „Dă sens banilor” își propune să explice cu regularitate teme economice într-un context în care crizele din ultimii ani au scos în evidență în mod repetat necesitatea fortificării educației financiare a cetățenilor Republicii Moldova.

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).