• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
12.12.2017

Dialogul dintre Banca Națională și Patronate continuă

 

Conducerea Băncii Naționale a Moldovei a avut luni,  11 decembrie 2017, o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, dedicată problemelor identificate de agenții economici in domeniul creditării și reglementării bancare. Participanții au abordat și alte teme, precum previzibilitatea politicii monetare, fluctuația cursului valutar, dezvoltarea și liberalizarea pieței financiare.

Membrii Comitetului executiv al BNM au adus răspunsuri la un șir de întrebări și au notat unele propuneri, urmând a fi examinate într-un viitor apropiat. În special, membrii Patronatelor s-au referit la necesitatea de stimulare a creditării economiei reale, de a încuraja concurența între bănci, de a diversifica serviciile și instrumentele financiare și de a optimiza anumite reglementări. Conducerea BNM a menționat necesitatea atragerii investitorilor de calitate pentru dinamizarea și modernizarea sistemului bancar local.

Banca Națională a confirmat deschiderea pentru un asemenea schimb de idei și luarea în considerare a acestora în procesul său decizional, în măsura în care acestea sunt compatibile cu menținerea stabilității prețurilor și asigurarea stabilității financiare în sistemul bancar.

Întrunirile dintre Banca Națională și Patronate urmează să aibă loc trimestrial.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).