• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
04.02.2024

Guvernatoarea BNM, Anca Dragu, răspunde la întrebările presei și își prezintă prioritățile în cadrul unei noi ediții a podcastului „Dă sens banilor”

 


Banca Națională a Moldovei (BNM) lansează primul episod din 2024 a podcastului de educație financiară „Dă sens banilor”. Invitata ediției este guvernatoarea BNM, Anca Dragu, care răspunde la întrebările presei și își prezintă prioritățile.

Instituțiile mass-media i-au expediat guvernatoarei, în cadrul primului ei interviu cumulativ cu mass-media din Republica Moldova, întrebări despre cursul monedei naționale și prognoza inflației, măsurile pentru redresarea deficitului de cont curent și recuperarea furtului bancar, acțiunile necesare pentru promovarea creșterii economice și crearea unui mediu privat mai competitiv.

Guvernatoarea își prezintă, de asemenea, prioritățile pentru consolidarea independenței și integrității băncii centrale, convergența sistemului financiar moldovean cu cel european, pregătirea sectorului bancar de nevoile de cofinanțare legate de fondurile UE de preaderare.

Gazda podcastului, jurnalista Liliana Barbăroșie, îi propune guvernatoarei să descrie beneficiile deciziei sale de a semna și depune cererea de aderare la Zona Unică de Plăți în Euro SEPA și perspectivele unei aderări ulterioare a Republicii Moldova la zona euro.

În cadrul rubricii DESPRE BANI PE SCURT, guvernatoarea răspunde la întrebări precum ce înseamnă fonduri de preaderare și ce trebuie să facă Moldova pentru atrage mai multe investiții?

Podcastul poate fi vizionat luni, 5 februarie 2024, începând cu ora 9.00, pe platformele:

Iar în variantă audio, pe:

și alte platforme de podcast.

Podcastul „Dă sens banilor” își propune să explice cu regularitate teme economice într-un context în care crizele din ultimii ani au scos în evidență în mod repetat necesitatea fortificării educației financiare a cetățenilor Republicii Moldova.

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).