• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
08.07.2020

Guvernatorul BNM a avut o întrevedere cu ambasadorul Franței în Republica Moldova

 


Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff.

Agenda discuțiilor s-a centrat pe importanța semnării de către Republica Moldova a noului program cu Fondul Monetar Internațional, pe situația macrofinanciară din țară, evoluția reformelor în sectorul bancar și măsurile întreprinse de BNM în vederea contracarării impactului negativ al pandemiei COVID-19.

Guvernatorul Octavian Armașu a menționat însemnătatea sprijinului acordat de Uniunea Europeană Republicii Moldova pentru dimunarea impactului crizei sanitare și economice, apreciind, de asemenea, deschiderea Băncii Franței pentru oferirea consultanței și asistenței tehnice în domeniul activității băncii centrale.

La rândul său, ambasadorul Pascal Le Deunff a remarcat rezultatele benefice ale reformării sectorului bancar din Republica Moldova, precizând în acest sens că este esențial să fie păstrată independența băncii centrale - o condiție primară pentru progresele scontate și stabilitatea financiară. Pascal Le Deunff a reafirmat susținerea Franței pentru continuarea reformelor în sectorul bancar al Republicii Moldova și parcursul european al acesteia.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).