• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
22.07.2022

Guvernatorul BNM a avut o întrevedere cu Directoarea de țară a Băncii Mondiale pentru Moldova

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu Directoarea de țară a  Băncii Mondiale pentru Moldova, Inguna Dobraja.

Discuțiile s-au referit la situația macroeconomică din țara noastră afectată de pandemie, iar apoi de vulnerabilitățile provocate de criza energetică și războiul din Ucraina, care au adus o experiență dificilă fără precedent în întreaga societate. În acest context, oficialii au discutat, la fel, despre acțiunile băncilor centrale ca răspuns la presiunile inflaționiste actuale pe care le înfruntă toate țările, Republica Moldova fiind expusă mult mai semnificativ în condițiile economiei sale mici și deschise cu legături strânse atât cu Ucraina, cât și cu Federația Rusă.

Totodată, Directoarea de țară a Băncii Mondiale a remarcat procesul de reformă din sectorul bancar al Republicii Moldova, care a dovedit siguranță  și rezistență pe timp de criză. Inguna Dobraja a menționat, de asemenea, deschiderea organizației pe care o reprezintă de a susține și în continuare diferite proiecte aferente competenței Băncii Naționale a Moldovei ce vizează respectiv dezvoltarea pe multiple segmente de activitate.

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).