• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
22.07.2022

Guvernatorul BNM a avut o întrevedere cu noul ambasador al României în Republica Moldova

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu noul ambasador al României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu.

Agenda discuțiilor a cuprins relațiile de colaborare dintre țara noastră și România, în special la nivelul băncilor centrale, care în timp s-au afirmat drept o conlucrare eficientă și un schimb de experiență reciproc avantajoase. Totodată, guvernatorul BNM a subliniat importanța sprijinului României și a atitudinii solidare față de Republica Moldova manifestate în această perioadă complicată.

De asemenea, ambasadorul României a menționat însemnătatea reformelor din sectorul bancar de la noi care au făcut băncile rezistente la șocurile actuale, iar guvernatorul BNM a remarcat în acest context venirea în sector a unor investitori strategici europeni, între care și investitorul din România de talie internațională – Banca Transilvania.

În încheiere, Excelența Sa a exprimat deschiderea țării sale de a fi alături de Republica Moldova în avansarea pe calea reformelor și dezvoltarea în continuare a unui sistem financiar-bancar și a altor domenii importante aliniată la standardele europene pentru binele cetățenilor.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).
Vezi și