• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
10.03.2023

Guvernatorul BNM a transmis Familiei Regale a României moneda „100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari”

 


Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu Excelența Sa, ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind evoluția situației din regiune, relațiile bilaterale moldo-române, sprijinul României în avansarea parcursului european al Republicii Moldova, precum și despre continuarea reformelor din sectorul financiar- bancar din Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, guvernatorul BNM a ținut să transmită Familiei Regale Române moneda comemorativă din argint  „100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari”, însoțită de o scrisoare adresată Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.

„Îmi exprim profunda apreciere față de eforturile României de a susține Republica Moldova în toate aspirațiile sale, mai ales pe drumul său european. Un rol aparte îl are Familia Regală, care rămâne un simbol al unității neamului românesc și un promotor important al Republicii Moldova în Europa şi în lume. Apreciez eforturile Casei Regale orientate spre impulsionarea creării de punţi economice, sociale și culturale între cele două maluri ale Prutului”, a subliniat Octavian Armașu.

Guvernatorul a menționat că prin moneda comemorativă consacrată împlinirii  a 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari a fost consemnat un eveniment de importanță distinctă în istoria României ce a avut loc  la 15 octombrie 1922, la Alba Iulia - ultimul act simbolic al unirii tuturor românilor.

Moneda comemorativă a fost pusă în circulație pe 23 decembrie 2022 ca mijloc de plată și în scop numismatic, în 300 de exemplare. Aceasta completează seria „Evenimente istorice” a Băncii Naționale a Moldovei.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).