• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
22.09.2020

Întrevederea guvernatorului BNM cu ambasadorul SUA

 


Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Dialogul s-a axat pe evoluțiile macrofinanciare și necesitatea continuării reformelor în sectorul bancar al Republicii Moldova. Totodată, părțile au pus în discuție perspectivele semnării unui nou acord cu FMI și importanța acestuia pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

În acest sens, oficialul SUA a subliniat însemnătatea menținerii independenței băncii centrale, care este un element-cheie pentru asigurarea stabilității financiare a Republicii Moldova. Aceasta este primordială pentru siguranța și reziliența sectorului bancar, în beneficiul cetățenilor, a remarcat Dereck J. Hogan.

Guvernatorul Octavian Armașu a apreciat sprijinul partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova în parcursul țării spre o economie și o societate moderne. În acest context, șeful băncii centrale a menționat eforturile BNM și rezultatele obținute în consolidarea și modernizarea sectorului bancar. Octavian Armașu s-a referit la importanța angajamentelor pe care Republica Moldova urmează să și le asume în cadrul viitorului program cu FMI.

În context, ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, și-a exprimat speranța că Republica Moldova va  reuși să semneze acest program, menit să contribuie la dezvoltarea țării noastre pe termen lung.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).