• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
02.04.2024

Lecție publică de educație financiară în Călărași cu guvernatoarea BNM, Anca Dragu

 

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a susținut astăzi la Călărași o lecție publică despre rolul și obiectivele băncii centrale în prezența unui grup de liceeni din raion și profesorii lor.

Evenimentul a decurs într-o atmosferă interactivă, guvernatoarea BNM având toată deschiderea să răspundă la întrebările elevilor și ale profesorilor pe diverse teme financiar-bancare.

„Orice concept sau temă de educație financiară completează cunoștințele consumatorilor, astfel încât acestea să le fie la îndemână, atunci când au nevoie să ia o decizie financiară personală. Copiii și tinerii sunt consumatorii de azi și de mâine, cu viitoare responsabilități pentru bunăstarea lor și a familiilor lor, iar educația financiară este o prioritate importantă, care le va veni în ajutor pe termen lung”, spune Anca Dragu.

Șefa băncii centrale le-a povestit tinerilor despre importanța deciziilor de politică monetară a Băncii Naționale pentru susținerea dezvoltării economiei, alături de deciziile altor autorități, și despre instrumentele pe care le deține BNM în temperarea inflației. Le-a vorbit, de asemenea, despre armonizarea activității de reglementare și supraveghere a sectorului bancar cu cele mai bune practici din Uniunea Europeană, despre inovații și  multe alte aspecte ce țin de acțiunile BNM.

Lecția publică a avut loc în cadrul Campaniei Naționale de „Educație financiară pentru toți”, derulată de BNM în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu sprijinul proiectului USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” (MISRA).

Anca Dragu a fost invitată la Călărași de Muzeul de Istorie și Etnografie din raion, care a creat  o expoziție permanentă dedicată monedei naționale, și care anul trecut a participat la concursul „Descoperă monumentele de pe bancnotele de lei moldovenești”, organizat de BNM cu prilejul celor 30 de ani de la punerea în circulație a leului moldovenesc.

Astfel, după lecția publică, guvernatoarea BNM a vizitat muzeul. "O oază de frumos, de istorie, de cunoaștere..." , a scris Anca Dragu în albumul care adună impresiile vizitatorilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).