Opțiuni de accesibilitate

 • Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
09.05.2024

Mesajul guvernatoarei Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, de Ziua Europei

 


Ziua de 9 mai, ziua păcii și unității în Europa, are pentru mine, anul acesta, o semnificație specială - am ocazia de a sărbători valorile fundamentale europene în calitate de guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei, o țară aflată în plin avânt pe parcursul său de aderare.

Avem astăzi prilejul să reflectăm asupra valorilor noastre comune – respectul pentru drepturile omului, libertățile, statul de drept, democrația –, ce ne ghidează în eforturile de a construi un viitor mai prosper și mai echitabil pentru toți cetățenii. Coordonarea și colaborarea între statele membre și cele în curs de aderare sunt esențiale pentru asigurarea stabilității financiare și a creșterii economice sustenabile în întreg spațiul European.

Aderarea la Uniunea Europeană este un salt important în direcția modernizării și dezvoltării Republicii Moldova, creând perspective de dezvoltare, stabilitate și prosperitate. Ca și guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei, mă angajez să contribui la consolidarea relațiilor noastre cu partenerii europeni și la îndeplinirea rolului BNM în procesul de aderare.

Banca Națională privește cu încredere și determinare spre viitorul nostru european, contribuind decisiv la îndeplinirea criteriilor economice specifice. Consolidăm astfel sistemul bancar, oferind în același timp un mediu mai sigur și mai propice pentru investiții. Integrarea în structurile europene deschide numeroase perspective pentru îmbunătățirea serviciilor bancare, acces mai larg la fonduri de dezvoltare, tehnologii avansate și piețe noi, lucruri de care fiecare cetățean moldovean va putea beneficia direct.

Sărbătorim astăzi angajamentul nostru pentru pace, prosperitate și solidaritate în întreaga regiune. La mulți ani, Moldova, la mulți ani, Europa!

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).