• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
17.11.2017

Ministrul Finanțelor și Guvernatorul BNM au participat în Berlin la un seminar dedicat reformelor economice și bancare din Republica Moldova

 

La invitația Echipei Economice Germane în Moldova (GET Moldova) și a Consiliului German pentru Relații Internaționale (DGAP), ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, au efectuat recent o vizită de lucru la Berlin unde au participat la un seminar dedicat reformelor economice și bancare din Republica Moldova.

În cadrul evenimentului, Octavian Armașu a prezentat conceptul și derularea reformei administrației centrale, reforma pensiilor, reforma justiției, măsurile Guvernului menite să îmbunătățească mediul de afaceri, reorganizarea și performanța Serviciului Vamal și a Serviciului Fiscal de Stat. La randul său, Sergiu Cioclea a relatat despre mersul reformelor instituționale și legislative în domeniul financiar-bancar și, în particular, adoptarea legii bancare care transpune noile principii de supraveghere bancară Basel III, măsurile de transparentizare a acționariatului bancar, consolidarea financiară a băncilor sistemice și principalele etape de realizare a programului încheiat cu FMI.

Seminarul a adunat peste 20 de participanți din diverse instituții și ONG-uri din Germania, precum Ministerul Federal al Afacerilor Externe, Ministerul Federal de Finanțe, Ministerul Federal de Economie și Energie, banca centrală germană, Parlamentul Federal, DGAP, Centrul pentru Studii Est-Europene și Internaționale (ZoiS), Asociația de afaceri cu Europa de Est, Berlin Economics și misiuni diplomatice.

În cadrul vizitei de lucru, oficialii moldoveni au avut întâlniri cu reprezentanți ai Guvernului Federal, instituții financiare și ambasade străine la Berlin.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).