• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
02.04.2024

Peste 40 de milioane de lei au fost transferate cu MIA Plăți Instant în doar trei săptămâni de la lansarea sistemului de către BNM

 

Utilizatorii sistemului MIA Plăți Instant au transferat peste 40 de milioane de lei prin intermediul noului sistem.

Lansat în urmă cu trei săptămâni de Banca Națională a Moldovei în scopul eficientizării și modernizării tranzacțiilor, sistemul permite utilizatorilor aplicațiilor financiare să transfere bani timp de câteva secunde între toate conturile bancare și nebancare din țară, doar utilizând numărul de telefon al beneficiarilor. Noua modalitate de plată și transfer are deja zeci de mii de utilizatori. Aceștia au beneficiat de transferuri ce pot fi efectuate non-stop.

Unul dintre principalele avantaje ale sistemului este lipsa comisioanelor de transfer. Sistemul nu percepe plăți până la atingerea sumei cumulative de 10 mii de lei pe lună, iar pentru transferurile ulterioare acestei sume, comisionul aplicat nu poate depăși 5 lei per transfer, indiferent de instituția financiară din care acesta este efectuat.

În prezent, MIA Plăți Instant permite două metode de transfer: · Transfer Instant (P2P) · Solicitare de Transfer (RTP request to pay) În continuare, sistemul se va extinde spre plățile în bază de cod QR, plățile cu Link-uri în magazinele online, transferurile între persoane juridice (B2B), plățile către guvern (P2G), M2M transferuri.

Sistemul MIA poate fi activat simplu și rapid, în oricare aplicație financiară din Republica Moldova, confirmând doar numărul de telefon și contul de bază de pe care pot fi efectuate sau pe care pot fi primite transferurile. Doritorii pot modifica oricând contul de bază, activând sistemul în noua aplicație.

MIA Plăți Instant este dezvoltat de BNM pentru a pune la dispoziția cetățenilor o metodă rapidă, sigură și eficientă de efectuare a tranzacțiilor. Sistemul este furnizat prin intermediul aplicațiilor mobile ale tuturor instituțiilor bancare și non-bancare din Republica Moldova.

Activează și tu MIA Plăți Instant în aplicația ta financiară! Spune-le și prietenilor să o facă!

Descoperă MIA pe https://mia.bnm.md/ și urmărește actualizările despre sistem pe rețelele de socializare.

 

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).