• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
30.11.2021

Prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu, în fața studenților de la ASEM: BNM, mereu deschisă colaborării cu tânăra generație

 

Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, Vladimir Munteanu, a participat astăzi la „Gala premiilor pentru cercetarea ştiinţifică, a studenţilor, din anul 2021” care s-a desfășurat la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM).

În cadrul ceremoniei, patru cei mai buni studenți, au beneficiat și de moneda comemorativă „Ivan Mocan – 100 ani de la naștere” – monedă oferită de Vladimir Munteanu, din fondul pe care l-a constituit personal urmare inițiativei lansate în 2019.

Alți nouă studenți s-au ales cu diplome de  excelență.

În adresarea sa, Vladimir Munteanu a accentuat importanța colaborării dintre Banca Centrală și ASEM, aceasta manifestându-se prin deschidere în susținerea cercetării științifice desfășurate de studenți.

„Cercetarea economică este foarte importantă pentru Republica Moldova. Aceasta este în măsură să îi stimuleze dezvoltarea, necesară în special acum, când întreaga comunitate globală se confruntă cu provocări  și incertitudini survenite în perioada pandemică. Noul context prezintă un alt tablou al relațiilor economice, cu perturbarea fluxurilor comerciale, orientarea accentuată spre inovație și digitalizare ca soluție optimă în actualizarea priorităților de dezvoltare ș.a. Respectiv, este nevoie de o nouă viziune științifică asupra economiei”, a adăugat Vladimir Munteanu.

La final, prim-viceguvernatorul a lansat o invitație atât pentru laureații de astăzi, cât și pentru alți studenți de a participa la o masă rotundă la BNM pe subiecte ce țin de circulația monetare, creditare, situația bancare, dar și altele.

În anul 2018, Banca Națională a Moldovei și ASEM au semnat un acord de parteneriat prin care părțile și-au propus să coopereze în vederea organizării studiilor şi schimbului reciproc de cunoștințe pentru a pregăti și perfecționa specialiști în domeniul bancar.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).