• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Cristina Harea, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A treia zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
31.07.2018

Proiectul Hotărârii Comitetului executiv al BNM cu privire la modificarea şi completarea Regulamentului cu privire la sistemul automatizat de plăţi interbancare

31.07.2018Termenul-limită a expirat

 

ANUNȚ
privind inițierea, organizarea și desfășurarea consultării publice a proiectului de decizie

 

Banca Națională a Moldovei inițiază, începând cu data de 31.07.2018, consultarea publică a Proiectului Hotărârii Comitetului executiv al BNM „Pentru modificarea şi completarea Regulamentului cu privire la sistemul automatizat de plăți interbancare, aprobat prin Hotărârea Consiliului de administrație al Băncii Naționale a Moldovei nr. 53 din 2 martie 2006”.

Elaborarea proiectului derivă din necesitatea ajustării prevederilor regulamentului în contextul participării în sistemul automatizat de plăți interbancare (în continuare - SAPI) a Depozitarului central unic al valorilor mobiliare, precum și a comisioanelor percepute pentru serviciile de procesare a plăților, în scopul echilibrării nivelului de venituri generate din activitatea SAPI cu nivelul de cheltuieli aferente administrării și operării acestuia.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie, supus consultării publice de către autoritățile și instituțiile publice interesate, pot fi expediate până la 13 august 2018, pe adresa poștală: bd. Grigore Vieru nr.1, MD-2005, mun. Chișinău sau dnei Natalia Țurcan-Munteanu pe adresa electronică: Natalia.Turcan-Munteanu@bnm.md, sau pot fi comunicate la numărul de telefon: 022 822-265.

Proiectul deciziei şi nota informativă sunt disponibile la sediul Băncii Naționale pe adresa: bd. Grigore Vieru nr.1, MD-2005, mun. Chișinău și pe pagina web a Băncii Naţionale a Moldovei.

 

         Proiect:

         _____DOC      _____PDF

 

NOTĂ DE ARGUMENTARE
la proiectul Hotărârii Comitetului executiv al BNM „Pentru modificarea şi completarea
Regulamentului cu privire la sistemul automatizat de plăți interbancare, aprobat prin
Hotărârea Consiliului de administrație al Băncii Naționale a Moldovei nr. 53 din 2 martie 2006”

 

Elaborarea proiectului Hotărârii Comitetului executiv al BNM „Pentru modificarea şi completarea Regulamentului cu privire la sistemul automatizat de plăți interbancare, aprobat prin Hotărârea Consiliului de administrație al Băncii Naționale a Moldovei nr. 53 din 2 martie 2006” derivă din necesitatea ajustării prevederilor regulamentului în contextul participării în sistemul automatizat de plăți interbancare (în continuare - SAPI) a Depozitarului central unic al valorilor mobiliare.

Proiectul enunțat prevedere și ajustarea comisioanelor percepute pentru serviciile de procesare a plăților, în scopul echilibrării nivelului de venituri generate din activitatea SAPI cu nivelul de cheltuieli aferente administrării și operării acestuia.

Părțile interesate pot prezenta propuneri și obiecții pe marginea prezentului proiect de decizie în termen de până la 13 august 2018.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).