• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
26.10.2016

Proiectul TWINNING în desfășurare (august-octombrie 2016)

 

La data de 26 octombrie 2016 a avut loc cea de a cincea ședință a Comitetului decizional al proiectului Twinning aferent consolidării capacității BNM în domeniul reglementării și supravegherii bancare în contextul cerințelor UE. În cadrul ședinței s-au discutat progresele înregistrate pe marginea proiectului și s-au constatat următoarele:

 1. A fost continuat procesul de elaborare a proiectelor de lege și de regulamente pentru transpunerea acquis-ului european în actele normative naționale. Proiectele respective în prima variantă sau, după caz, în variantă finală au fost remise spre coordonare partenerilor de Twinning, unele dintre acestea urmând a fi supuse și coordonării interne în cadrul BNM;
 2. În luna august 2016, proiectul noii legi bancare a fost remis CNPF, Consultantului de rang înalt al Uniunii Europene, Consultantului Trezoreriei SUA pentru prezentarea propunerilor și sugestiilor pe marginea acestuia;
 3. Au fost transmise băncilor licentiate chestionare cu privire la anumite dispoziții ale cadrului European, rezultatele acestea fiind recepționate ulterior și discutate  cu reprezentanții băncilor în cadrul unor întruniri. Totodată, au fost organizate 2 întruniri cu reprezentanții sectorului bancar pentru a discuta prevederile cadrului european și modul în care acestea vor fi transpuse în actele normative ale BNM, prezentându-se succinct proiectele reglementărilor elaborate în cadrul proiectului.

Proiectul se derulează conform planului de lucru inițial aprobat ca parte componentă a Contractului proiectului Twinning și are ca scop fortificarea esențială a reglementării bancare și dezvoltarea instrumentelor de supraveghere disponibile pentru a asigura o gestionare adecvată a riscurilor în bănci comparabilă cu cele mai bune practici în acest sens din Uniunea Europeană.

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).