• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
10.08.2020

Tabăra de educație financiară la prima ediție în Republica Moldova

 


Peste 300 de elevi și tineri s-au înscris la prima tabără de educație financiară din Republica Moldova, care a început astăzi în cadrul proiectului „Dă sens banilor”, desfășurat de Banca Națională a Moldovei în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”.

În deschiderea evenimentului, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a menționat că educația financiară este o preocupare importantă a Băncii Naționale. „Astăzi, noua realitate pe care o parcurge întreaga omenire impune o  nouă viziune asupra educației financiare, bazată pe o abordare digitală, dar care, ca și până acum, să vină din suflet și  dorința de a sprijini publicul în lumea financiar-bancară”.

Tabăra de educație financiară include cinci sesiuni care se vor desfășura în fiecare zi pe parcursul acestei săptămâni la diverse subiecte din domeniul financiar-bancar. Astfel, participanții vor afla sau își vor aprofunda cunoștințele despre ceea ce reprezintă sistemul financiar național, conceptele financiare utilizate cel mai frecvent, economiile și investițiile, instrumentele de creditare și multe altele.

Cele discutate în cadrul primei tabere de educație financiară îi va ajuta, de asemenea, să înțeleagă mai bine informațiile despre cadrul legislativ și instituțional aferent sistemului financiar și să-și folosească mai eficient cunoștințele teoretice în situații practice.

Tabăra de educație financiară face parte din campania lansată vara aceasta de către Banca Națională a Moldovei „Petrece vacanța cu BNM”, care se va încheia pe 30 august 2020.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).