• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
14.11.2023

Vizită regală la BNM: Octavian Armașu s-a întâlnit cu Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române și Alteța Sa Regală Principele Radu

 

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române, care a fost însoțită de Alteța Sa Regală Principele Radu.

Guvernatorul BNM a menționat că vizita reprezintă un pas important pentru consolidarea dialogului și a colaborării moldo-române, în mod deosebit acum, când Republica Moldova a pornit ferm pe calea integrării europene. „Mizăm în continuare și pe sprijinul Casei Regale în pașii următori de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a subliniat oficialul.

Domnul Octavian Armașu s-a referit și la proiectele Casei Regale în Republica Moldova orientate spre impulsionarea creării de punți economice, sociale și culturale între cele două maluri ale Prutului. „Am convingerea că relația extrem de strânsă de cooperare dintre Republica Moldova și România, care se bazează pe comunitatea de neam, istorie, cultură și limbă are un mare potențial pe care suntem dispuși să-l valorificăm în continuare”, a spus guvernatorul BNM.

Domnul Octavian Armașu a vorbit cu Majestatea Sa Margareta și despre reformele în sectorul bancar, care au consolidat băncile din Republica Moldova și le-au făcut puternice în fața crizelor, precum și despre proiectele susținute de Banca Națională a României (BNR), inclusiv, în domeniile politicii monetare, analizei macroeconomice, studiilor de specialitate și utilizării seriilor de date statistice, supravegherii bancare, educației financiare etc.

„BNR s-a manifestat ca un partener de încredere al BNM încă de la constituirea sistemului bancar din Republica Moldova. Pe parcursul ultimelor trei decenii, cooperarea cu BNR a avut o contribuție importantă la dezvoltarea sectorului financiar-bancar din Republica Moldova. Iar acum, când Republica Moldova este un stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, BNR rămâne unul din principalii prieteni și sprijinitori ai BNM”, a declarat guvernatorul Băncii Naționale.

În anul 2022, Banca Națională a Moldovei a emis moneda comemorativă „100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari”, din seria „Evenimente istorice”.