• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
20.11.2023

Alexandru Savva, consilier al BNM, la sesiunile Băncii Centrale Europene în domeniul conformității

 

Alexandru Savva, consilier al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a efectuat, în perioada 15-16 noiembrie 2023, o vizită de lucru în Frankfurt, Germania, unde a participat la sesiunile tematice ale Comitetului de conformitate și etică al Băncii Centrale Europene (BCE).

În cadrul sesiunilor, au fost examinate subiecte privind practicile în domeniul conformității aplicate de BCE, băncile centrale ale statelor membre UE și alte instituții europene. Discuțiile au vizat, de asemenea, aplicarea normelor de conformitate în reglementări financiare, dar și asigurarea independenței și transparenței.

Domeniile ce țin de funcția de conformitate sunt: etica și integritatea; protecția informațiilor confidențiale (inclusiv a datelor cu caracter personal); gestionarea conflictelor de interese; achiziții publice; politici de securitate etc.

La eveniment au participat reprezentanții a peste 50 de bănci centrale și instituții din UE. Banca Națională a Moldovei are relații tot mai strânse cu  Banca Centrală Europeană, în contextul integrării europene a Republicii Moldova,

Pe parcursul anului curent, BNM a aprobat noi acte interne în domeniul conformității, fiind în plin proces de realizare a unor activități suplimentare pentru dezvoltarea cadrului de conformitate și alinierea acestuia la cele mai bune practici ale statelor membre ale UE.

 

 

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).