• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
20.02.2024

Anca Dragu a avut o întrevedere cu șeful reprezentanței BEI în Republica Moldova

 

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a discutat cu șeful reprezentanței Băncii Europene de Investiții (BEI) în Moldova, Alberto Carlei, despre prioritățile de colaborare rezultate, pe de o parte, din perspectiva procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, iar pe de alta, din nevoia impulsionării creditării și intermedierii financiare.

Anca Dragu a reiterat că obiectivele mandatului său sunt strâns legate de independența, integritatea și transparența BNM. Totodată, guvernatoarea s-a referit la nevoia de creștere a accesului la finanțare a întreprinderilor, fiind asigurată concomitent stabilitatea sectorului financiar.

„Pe lângă obiectivele fundamentale pe care le urmărim, acestea sunt aspecte importante care ne preocupă, pentru că se referă la lucruri extrem de necesare economiei și cetățenilor, în special când vorbim despre începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la comunitatea europeană”, a accentuat Anca Dragu.

Șeful reprezentanței BEI în Moldova, Alberto Carlei, s-a referit, în context, la proiectele și liniile de creditare BEI în R. Moldova, care sunt orientate pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, transportului și infrastructurii de apă, sectorului energetic, sectoarele de prelucrare agricolă și alimentară.