• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
15.04.2019

Delegația Republicii Moldova a participat la Ședințele de primăvară ale FMI și BM

 

Delegația Republicii Moldova, condusă de ministrul Finanțelor, Ion Chicu, și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a participat la Ședințele de primăvară ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și Grupului Băncii Mondiale, care s-au desfășurat în perioada 8-14 aprilie 2019, la Washington.

Discuțiile s-au axat pe aspecte de importanță globală, inclusiv perspectivele economice, stabilitatea financiară, dezvoltarea economică și eficacitatea ajutorului reciproc etc.

În cadrul vizitei, oficialii moldoveni au avut întrevederi cu reprezentanți de rang înalt ai FMI și Băncii Mondiale referitor la implementarea programului cu Fondul Monetar Internațional, precum și progresul reformelor economice și bancare în țara noastră. La fel, s-au desfășurat întruniri cu oficiali ai Comisiei Europene, ai Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei și ai Băncii Europene de Investiții. Delegația moldovenească a mai avut întrevederi bilaterale cu Mitsuhiro Furusawa (director general adjunct al FMI), Poul Thomsen (director al Departamentului european al FMI), Anthony De Lannoy (director executiv al FMI pentru Moldova), Cyril Muller (vicepreședinte al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală), Elena Flores (director al Comisiei Europene pentru relații economice internaționale), Georgina Baker (vicepreședinte al IFC pentru America Latina, Caraibe, Europa și Asia Centrală) și alții.

Concomitent, ministrul Finanțelor, Ion Chicu, și guvernatorul BNM, Octavian Armașu, au discutat la Departamentul de Stat SUA cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, George Kent. Părțile au efectuat o trecere în revistă a progreselor, din ultimii trei ani, ale Guvernului Republicii Moldova și Băncii Naționale a Moldovei în domeniile bugetar-fiscal și financiar-bancar. În context, oficialii moldoveni au mulțumit pentru sprijin în implementarea reformelor în aceste domenii. La rândul lor, reprezentanții Departamentului de Stat SUA au salutat rezultatele obținute de Republica Moldova în procesul de reformare a sistemului financiar-bancar. George Kent a exprimat suportul continuu al SUA pentru modernizarea Republicii Moldova.

În cadrul vizitei la Washington, delegația moldovenească a avut ocazia să informeze comunitatea de afaceri din SUA, oficialii guvernamentali, reprezentanții organizațiilor financiare internaționale și ai centrelor analitice, corpului diplomatic despre evoluțiile mediului de afaceri din țara noastră. Participanții au apreciat înalt reformele din sectorul financiar, au recunoscut creșterea economică înregistrată de Republica Moldova și competitivitatea țării în regiune.

Din delegația Republicii Moldova au mai făcut parte Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator al BNM, Cristina Harea, viceguvernator al Băncii Naționale și Tatiana Ivanicichina, Secretar de Stat al Ministerului Finanțelor.

Ședințele de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și ale Băncii Mondiale reprezintă o posibilitate unică de a împărtăși experiența diverselor țări în domeniile dezvoltării economice și stabilității financiare în contextul globalizării. În cadrul acestora, sunt prezentate seminare, briefing-uri regionale și conferințe de presă axate pe economia mondială, pe dezvoltarea internațională și pe piețele financiare mondiale.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).