• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
18.09.2020

Anunț privind inițierea elaborării proiectului hotărârii Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei „Pentru modificarea Regulamentului cu privire la regimul rezervelor obligatorii”

 

În temeiul art.20 alin.(1) lit.a) din Legea nr.100/2017 cu privire la actele normative, Banca Națională a Moldovei  anunță inițierea elaborării proiectului hotărârii Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei „Pentru modificarea Regulamentului cu privire la regimul rezervelor obligatorii”.

Inițierea elaborării modificărilor la regulament este condiționată de necesitatea sporirii eficienței mecanismului de transmisie a politicii monetare, precum și de necesitatea revizuirii bazei de calcul a rezervelor obligatorii. Astfel, prin acest proiect se intenționează excluderea din regulament a prevederilor ce țin de aplicarea normei rezervelor obligatorii egală cu 0% la pasivele atrase cu termen mai mare de 2 ani. Totodată, baza de calcul a rezervelor obligatorii urmează a fi ajustată prin excluderea mijloacelor obținute de la guvern cu scop de recreditare și a mijloacelor unităților de implementare a proiectelor investiționale precum și prin completarea cu unele conturi ce reprezintă datorii ale băncilor licențiate față de clienții acestora.

Versiunea curentă a regulamentului poate fi accesată aici: https://www.bnm.md/ro/content/regulamentul-cu-privire-la-regimul-rezerve...

În scopul eficientizării procesului de elaborare a proiectului hotărârii, solicităm prezentarea, până la 2 octombrie 2020, a opiniilor, propunerilor și recomandărilor pe adresa poștală: Banca Națională a Moldovei, bd. Grigore Vieru nr.1, MD-2005, mun. Chișinău sau la  adresa electronică:  renata.turcanu@bnm.md și irina.cebotari@bnm.md.