• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
    Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

  • Anca Dragu, guvernator

    Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

    A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 606.


  • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

    A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.


  • Constantin Șchendra, viceguvernator

    A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
    Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
26.12.2019

BNM a convocat ședința Consiliului Național de Plăți

 

Banca Națională a Moldovei (BNM) a convocat şedinţa Consiliului Naţional de Plăţi (CNP), conceput drept un forum profesionist de consultare la nivel înalt între diverse instituţii publice şi private, în scopul asigurării funcționării eficiente și stabile a sistemului de plăți din Republica Moldova.

La şedinţă au participat reprezentanţi ai conducerii BNM, ai Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul Republicii Moldova, ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Finanţelor, Serviciului Fiscal de Stat, Camerei de Comerț Americane, Agenției de Guvernare Electronică, Asociaţiei Băncilor din Moldova, ai băncilor licenţiate și ai prestatorilor de servicii de plată nebancari din Republica Moldova.

Membrii consiliului au discutat despre factorii-cheie de stimulare a plăților fără numerar, venind cu propuneri și scenarii de identificare și soluționare a provocărilor existente în activitatea zilnică a participanților la piața serviciilor de plată.

De asemenea, discuțiile s-au referit la situația indicatorilor sistemului național de plăți pentru  trimestrul III 2019, incluziunea financiară a populației - educare, accesibilitate și integrare, precum și la promovarea plăților fără numerar în Republica Moldova.

În urma schimbului de opinii, autoritățile au formulat recomandări și propuneri în vederea dezvoltării proiectelor noi în domeniul plăților și asigurării unor servicii de plată accesibile, sigure și conforme exigențelor pieței.  Astfel, s-a decis crearea a două grupuri de lucru sub egida CNP, care să abordeze la nivel de experți aspecte ale identificării la distanță a utilizatorilor și schimbările majore pe piața serviciilor de plată induse de modificările legislative în domeniul plăților, planificate pentru anul 2020.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).