• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
20.10.2014

Supravegherea sistemului de plăţi din Republica Moldova

În conformitate cu Politica de supraveghere a sistemului de plăţi în Republica Moldova (aprobată prin Hotărîrea Consiliului de administraţie nr. 143 din 30.06.2011), scopul supravegherii îl constituie asigurarea funcţionării stabile şi eficiente a sistemelor de plăţi şi decontări, precum şi asigurarea eficienţei şi siguranţei instrumentelor de plată fără numerar şi a sistemelor de deservire bancară la distanţă.

Banca Naţională supraveghează sistemele de plăţi şi decontări, funcţionarea stabilă şi eficientă a cărora este esenţială pentru stabilitatea financiară şi implementarea politicii monetare şi valutare (sistemul automatizat de plăţi interbancare, sistemul de înscrieri în conturi ale valorilor mobiliare al BNM), precum şi mecanismele de gestionare a riscurilor stabilite în cadrul sistemelor utilizate pe scară largă de către populaţie pentru efectuarea plăţilor şi transferurilor (sistemele de plăţi cu carduri de plată, sistemele de transferuri internaţionale de mijloace băneşti).

De asemenea, în vederea promovării încrederii publicului în efectuarea plăţilor fără numerar, Banca Naţională efectuează supravegherea instrumentelor de plată fără numerar şi a sistemelor de deservire bancară la distanţă pentru a asigura eficienţa şi siguranţa utilizării acestora.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).