• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
09.12.2011

BNM pune în circulaţie două monede comemorative

Începând cu 9 decembrie 2011, Banca Naţională a Moldovei va pune în circulaţie două monede comemorative ca mijloc de plată şi în scop numismatic.

Moneda la tema” „Colindul”redă imaginea unei cete de colindători şi este emisă în scopul promovării tradiţiilor populare legate de sărbătorile de iarnă, moştenite din cele mai vechi timpuri. Aceasta va completa seria „Sărbătorile, cultura, tradiţiile Moldovei”, care a fost iniţiată în anul 2007 şi a inclus până în prezent alte patru piese.

Cea de-a doua monedă - „Lopătar”- este dedicată speciei respective de păsări aflate actualmente în curs de dispariţie. Prin emisiunea în cauză va fi completată seria „Cartea Roşie a Republicii Moldova”, care a fost înfiinţată în anul 2001 şi a abordat până astăzi alte nouă tematici.

Fiecare monedă nouă este bătută din argint, are greutatea de 16,5 grame, calitatea proof şi valoarea nominală de 50 lei. Tirajele puse în circulaţie cuprind 1000 şi respectiv 500 de exemplare.

Monedele comemorative, ambalate în capsule de metacrilat transparent şi cutii de prezentare, vor fi însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limba română şi engleză, pe care se găseşte semnătura guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei.

Comercializarea monedelor comemorative se va efectua prin intermediul băncilor licenţiate, la un preţ de până la trei la sută peste cel stabilit de Banca Naţională.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).