• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
14.04.2021

Guvernatorul BNM a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA

 


Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Oficialii au discutat despre situația financiară a Republicii Moldova și eforturile pe care le depun autoritățile și întreaga societate pentru a depăși criza provocată de pandemie și, în acest, context, despre importanța măsurilor Băncii Naționale în calitatea sa de autoritate monetară și de supraveghere.

În cadrul discuțiilor, guvernatorul Băncii Naționale  a menționat continuitatea deciziilor de politică monetară orientate spre crearea condițiilor monetare pentru susținerea cereri agregate interne și, respectiv, a tendinței ascendente de creditare din Republica Moldova, care să contribuie la asigurarea unui cadru macroeconomic propice recuperării economiei naționale.

La rândul său, ambasadorul SUA a remarcat însemnătatea reformelor din sectorul bancar de la noi pentru reziliența băncilor în fața incertitudinilor cauzate de pandemie, pentru  dezvoltarea economică a Republicii Moldova în general, precum și pentru menținerea încrederii în acest sens a investitorilor și a partenerilor de dezvoltare.

Dereck J. Hogan a subliniat necesitatea păstrării reformelor realizate cu mult efort în sectorul bancar și a continuării acestora, ceea ce este posibil doar în condițiile independenței băncii centrale,  un element-cheie pentru asigurarea stabilității financiare a Republicii Moldova. În context, s-a menționat importanța înțelegerii acestui imperativ legal și economic – independența Băncii Naționale - de către societate și factorii de înaltă competență ai statului pentru o perspectivă de creștere a nivelului de trai al cetățenilor.