• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
13.03.2023

Directorul Departamentului European al Fondului Monetar Internațional: BNM și-a putut permite deja să relaxeze politica monetară datorită luptei cu succes împotriva inflației

 

O discuție cu dl Alfred Kammer, directorul Departamentului european al FMI, condusă de Liliana Barbăroşie
pentru Privesc.EU, Realitatea TV and State TV "Moldova 1".


Directorul Departamentului European al Fondului Monetar Internațional (FMI), Alfred Kammer, susține că există posibilitatea ca Republica Moldova să iasă mai devreme din criza actuală față de restul Europei. În declarațiile făcute la încheierea vizitei sale de trei zile la Chișinău, Alfred Kammer a precizat că Republica Moldova a fost afectată de inflație mai devreme decât restul Europei, drept urmare Banca Națională a luat măsuri de politică monetară mai devreme decât băncile centrale din restul Europei, pentru a opri inflația și pentru a o controla.

„Acum vedem că în Moldova inflația deja scade. Banca Națională a Moldovei și-a putut permite deja să relaxeze politica monetară datorită luptei cu succes cu inflația. Totuși, problema inflației înalte persistă. Trebuie să continuăm să depunem eforturi în această direcție”, a declarat directorul Departamentului European al FMI.

Alfred Kammer a mai spus că, în pofida crizelor cu care s-a confruntat, mai întâi în contextul pandemiei, iar apoi în contextul riscurilor pentru securitatea energetică, Republica Moldova a atins și un progres substanțial în cadrul realizării masurilor prevăzute în programul cu FMI.

„Împreună cu guvernul, ne-am concentrat asupra reformei sectorului întreprinderilor de stat, dar și asupra eforturilor anticorupție, asupra guvernanței bugetar-fiscale și financiare. Toate măsurile necesare au fost întreprinse în mare parte la timp și au fost implementate cu succes”, a adăugat oficialul FMI.

Alfred Kammer a vizitat pentru prima dată Republica Moldova în calitate de director al Departamentului European al FMI, purtând discuții cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, premierul Dorin Recean, guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).