• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
09.06.2022

Guvernatorul BNM a avut o întrevedere cu ambasadorul UE

 

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu Excelența Sa Jānis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Agenda discuțiilor s-a axat pe situația macrofinanciară din Republica Moldova  în contextul crizei actuale din lume și din țara noastră, înrăutățirea perspectivelor economice, fenomenul creșterii pronunțate a prețurilor la nivel global și repercusiunile acestuia asupra inflației de la noi, măsurile BNM întreprinse în acest sens.

Octavian Armașu a apreciat suportul Uniunii Europene pentru Republica Moldova, inclusiv pentru dezvoltarea capacităților instituționale ale BNM,  fortificarea și diversificarea instrumentelor de supraveghere macroprudențială, îmbunătățirea reglementării și a supravegherii serviciilor de plată etc.

La rândul său, oficialul UE, Jānis Mažeiks, a remarcat eforturile BNM depuse pentru menținerea stabilității financiare în contextul presiunilor inflaționiste semnificative din țara noastră, precum și continuitatea acțiunilor băncii centrale de la noi în avansarea reformelor, pentru menținerea unui sector financiar-bancar sigur și modern.

Excelența Sa a exprimat deschiderea Uniunii Europene de a sprijini și de azi înainte acțiunile pe care le desfășoară Banca Națională a Moldovei pentru  a susține economia și încrederea cetățenilor în realizarea responsabilă a mandatului său de bancă centrală.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).