• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
27.11.2019

Octavian Armașu a participat la Clubul Guvernatorilor băncilor centrale din regiunea Balcanilor, Mării Negre și Asiei Centrale

 

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a participat la cea de-a 42-a ședință a Clubului Guvernatorilor băncilor centrale din regiunea Balcanilor, Mării Negre și Asiei Centrale, care s-a desfăsurăt la Praga, Cehia.

Agenda discuțiilor s-a axat pe perspectivele economice și financiare globale sub aspectul  țintirii inflației în economiile emergente și cele avansate. Oficialii au făcut schimb de idei asupra expertizei de menținere a stabilității prețurilor, de reducere a vulnerabilităților și consolidare a încrederii în sistemele economice și financiare. Clubul guvernatorilor a mai examinat consecințele tranziției economice pentru țintirea inflației, precum și strategii de implementare a acestui regim de politică monetară.

Clubul Guvernatorilor este o platformă de analiză a evoluțiilor economice globale și regionale în domeniile de politică monetară, supraveghere bancară,  stabilitate financiară și alte aspecte de activitate a băncilor centrale.

Clubul a fost înființat în anul 1998 cu scopul intensificării cooperării economice și financiare a țărilor membre, îndeosebi în domeniul bancar. Forul reunește 26 de țări-membre: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cehia, China, Croația, Georgia, Grecia, Israel, Kazahstan, Kîrghîzstan, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Tadjikistan, Turcia, Ucraina și Ungaria.