• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
21.03.2022

Video // Eveniment oficial organizat de Banca Națională a Moldovei

 

 

Banca Națională a Moldovei organizează astăzi, 21 martie 2022, un eveniment de deschidere a Săptămânii Internaționale de Educație Financiară (Global Money Week), care a ajuns la cea de a zecea aniversare. Aceasta este marcată în lumea întreagă și atrage în fiecare an tot mai mulți participanți la diferite niveluri ale societății.

Astfel, la evenimentul preconizat de banca centrală vor lua parte reprezentanți ai instituțiilor publice, ai societății civile, elevi și studenți din Republica Moldova, parteneri în realizarea proiectelor de educație financiară de la noi și de peste hotare.

De asemenea, prima zi a Săptămânii Internaționale de Educație Financiară va fi însemnată prin încheierea unui Acord de parteneriat între Banca Națională și Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova. Conjugarea eforturilor în acest sens vine în sprijinul cetățenilor pentru a le oferi informații de care au nevoie zi cu zi în familiarizarea și interacțiunea  cu mediul financiar.

„Sunt tot mai mulți doritori de a cunoaște ce înseamnă conceptele financiare și este de înțeles acest lucru. An de an, se produc schimbări pe plan local și cel internațional în toate domeniile. Astăzi, trăim o nouă realitate, cu mari provocări și cu noi încercări, care ne determină să ne adaptăm deciziile la actualele evoluții și tendințe. În Republica Moldova reformele au adus progrese în sectorul bancar, pe care astăzi îl avem puternic, stabil și bine capitalizat și, cu certitudine, ne propunem să păstrăm și chiar să îmbunătățim ceea ce am obținut. În acest sens, Banca Națională a Moldovei întreprinde măsurile necesare pentru a asigura stabilitatea financiară a țării noastre ”, afirmă Octavian Armașu, guvernator al Băncii Naționale.

În cadrul evenimentului menționat, va avea loc un atelier de instruire on-line (ZOOM) pentru tinerii interesați de subiectul financiar, care va fi organizat în baza proiectului de educației financiară „Dă sens banilor” realizat de Banca Națională în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”.

Astfel, participanții vor afla sau își vor aprofunda cunoștințele referitoare la sistemul financiar din țara noastră, drepturile specifice ale utilizatorilor de plată ș.a.

Un alt atelier de instruire va fi organizat pentru studenții de la facultatea de jurnalism și științele comunicării a Universității de Stat din Moldova, în colaborare cu Clubul Presei Economice.

Banca Națională a Moldovei se alătură în fiecare an inițiativei Global Money Week , la care până în prezent au aderat 176 de țări.

Partea oficială a evenimentului va fi transmisă în direct pe:
• Pagina web BNM:  https://www.bnm.md/
• Profilul Facebook al BNM:  https://www.facebook.com/BNMoficial
• Canalul Youtube al BNM: https://www.youtube.com/channel/UCLpDfxKzSqgMiqyH-y6l9Hg
https://www.privesc.eu/Arhiva/98643/Eveniment-organizat-de-Banca-Nationala-a-Moldovei-dedicat-Global-Money-Week-2022
https://rlive.md/global-money-week-2022-organizat-de-catre-banca-nationala-a-moldovei/
 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).