• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


  • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

    Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.


  • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

    A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
    Programare la telefon: +373 22 822 606.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
04.12.2020

Prim-viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu: „Activitatea financiar-bancară, în lumea globalizării și digitalizării de astăzi, este in sine o continuă cercetare, tot mai dinamică și mai solicitată”

 

Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Vladimir Munteanu, a participat la o solemnitate organizată de Academia de Studii Economice din Moldova cu prilejul înmânării premiuilor și diplomelor pentru cercetarea științifică în domeniul monedei și creditului pentru anul 2020.

Este o tradiție inițiată anul trecut, când Vladimir Munteanu, filantropist și fondator al premiului respectiv,  și-a exprimat sprijinul tinerilor cercetători interesați de acest domeniu și de contribuția științifică la dezvoltarea acestuia.

Astfel, oficialul Băncii Naționale a donat atunci Academiei de Studii Economice un set de monede comemorative și jubiliare din argint „Ivan Mocan – 100 de ani de la naștere” care fac parte din seria „Știință și inovare”. Aceste monede dedicate ilustrului pedagog și cercetător de la ASEM, care i-a predat și prim-viceguvernatorului BNM, au destinația să fie oferite timp de un deceniu, an de an, autorilor celor mai bune lucrari de cercetare de la facultatea de finanțe. Premianții sunt selectați de  către o comisie specială. Respectiv, la gala de înmânare a premiilor și diplomelor din 2020 au fost transmise două monede.

Activitatea financiar-bancară, în lumea globalizării și digitalizării de astăzi, este o continuă cercetare,  tot mai dinamică și mai solicitată”, a subliniat Vladimir Munteanu. „Cercetarea științifică reprezintă un element de catalizare a cunoașterii și acel supraefort necesar pentru avansarea în lumea științei. Îmi face o deosebita plăcere că astăzi, în pofida situației pandemice, putem continua, fie și online, tradiția de recunoaștere și promovare a cercetării științifice în domeniul monedei și creditului”, a spus prim-viceguvernatorul băncii centrale.

Vladimir Munteanu a reiterat, de asemenea, deschiderea Băncii Naționale de a fi alături de ASEM în realizarea procesului de instruire complex și responsabil a tineretului studios, menționând în acest sens importanța acordului de parteneriat semnat între ambele instituții. „Este o relație de colaborare frumoasă și rezultativă, a accentuat oficialul BNM, avem multe scopuri comune și perspective de a ne conjuga eforturile.”

Recent, Banca Națională a completat seria  „Știință și inovare” cu încă o monedă comemorativă și jubiliară din argint. Aceasta este dedicată fondatorului și primului rector al Academiei de Studii Economice din Moldova, Paul Bran.